YRITYS

Huilupiste on vuonna 2016 perustettu täyden palvelun huilukauppa ja -korjaamo. Liikkeessämme Laivastokadulla ja verkkokaupassamme on laaja valikoima huiluja, suukappaleita ja tarvikkeita. Valikoimassamme on mm. Burkartin, Di Zhaon ja Haynesin oppilashuiluja, Brannenin, Burkartin ja Muramatsun ammattihuiluja ja suukappaleita, Bulgheronin, Burkartin ja Hammigin piccoloita sekä Mancken ja Lafinin suukappaleita. Oma ammattihuilutaustamme asettaa riman korkealle, Huilupiste myy ainoastaan hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia tuotteita.

Hetki huilaamossa kuulostaa hyvältä, on korjaamomme tunnuslause. Intohimomme huiluja ja käsitöitä kohtaan määrittää työtapaamme. Pyrimme huolloissa ja korjauksissa aina parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen huomioiden sekä asiakkaan että huilun erityispiirteet ja -tarpeet. Jokainen huilu on meille yhtä arvokas, kuin se on omistajalleen. Kerromme myös rehellisesti, jos soittimen korjaus ei ole järkevää. Koko henkilökuntamme on koulutukseltaan ammattihuilisteja, joten puhumme soittajien kanssa samaa kieltä. Huilunkorjausoppia olemma hakeneet johtavilta huiluvalmistajilta mm. Japanista ja Yhdysvalloista. Korjaamomme on Muramatsun, Brannenin ja Straubingerin sertifioima. Käytämme aina laadukkaimpia varaosia, materiaaleja ja työkaluja.


Johannes Päkkilä:
Huilupisteen tarinaa alettiin pohjustamaan vuonna 1995, kun kolmannella luokalla kiinnostuin huilunsoitosta ja aloin käymään soittotunneilla. Parin vuoden soittamisen jälkeen pääsin Oulun konservatorioon, mistä tie johti vuonna 2005 Metropolia Ammattikorkeakouluun ja musiikkipedagogin opintoihin. Opiskelin Metropoliassa sekä huilun, piccolon että traverson soittoa. Ammattiopinnoissa vierähtikin yli kymmenen vuotta. Huilunsoiton A-kurssin tein erinomaisin arvosanoin Hanna Juutilaisen johdolla vuonna 2013, minkä jälkeen jatkoin vanhan musiikin opintoja Pauliina Fredin johdolla. Opintojen ohessa suoritin varusmiespalveluksen Kaartin soittokunnassa, minne jäin myös töihin huilun- ja piccolonsoittajaksi noin viideksi vuodeksi. Opetuskokemusta ja orkesterikokemusta kertyi erilaisten sijaisuuksien muodossa.

Syksyllä 2015 pääsin Muramatsun huilutehtaalle opiskelemaan huilunkorjausta ja -rakentamista kolmeksi kuukaudeksi. Palasin Japaniin vielä toiseksi kolmeksi kuukaudeksi loppuvuonna 2016. Olen aina tykännyt pikkutarkasta työskentelystä ja käsitöistä. Niinpä siirtyminen soittajasta korjausopintoihin tuntui luontevalta. Helmikuussa 2016 perustin Huilupisteen. Ensimmäinen paja oli entisessä autotallissa kotini yhteydessä Espoossa. Haaveeni oli, että Huilupiste olisi vielä jonakin päivänä täyden palvelun huilukauppa, sillä pelkällä huollolla tai korjauksella ei voi aina palvella huilistien tarpeita loppuun asti: joskus huollon lisäksi esimerkiksi uusi suukappale tai ergonomiaa helpottava apuväline voi olla tarpeen. Taas toisaalta, huiluja ei voi myydä ilman saman katon alla käytettävissä olevaa huilunkorjaajaa: myynnissä olevat huilut hinnasta riippumatta tarvitsevat säännollistä trimmaamista ja jokaisen kokeilijan jälkeen soittimet on myös tarkistettava, puhdistettava ja desinfioitava seuraavaa kokeilijaa varten.

Japanin reissuilla kävin lyhyesti opissa myös Kotato & Fukushiman, Sankyon ja Miyazawan tehtailla. Vuonna 2017 vietin loppukevään ja alkukesän Yhdysvalloissa Brannenin tehtaalla ja Jonathon Landellin kursseilla. Vierailin lyhyesti myös Haynesin, Powellin, Nagaharan ja Keefen tehtailla tai pajoilla. Kesällä 2017 Huilupiste muutti Lauttasaareen ja vähittelen mukaan tuli myös soittimien ja tarvikkeiden myyntiä. Alkuvuodesta 2019 muutimme Helsingin Kamppiin, Lapinlahdenkadulle muutamaksi vuodeksi. Huhtikuussa 2022 muutimme nykyisiin tiloihimme Katajanokalle. 1.5.2024 yritysmuotomme muuttui toiminimestä osakeyhtiöksi.

Huilunkorjaus, -rakennus ja -restauraatiopintojani on tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Wihurin säätiö ja Tokion Japani-Suomi Yhdistys.


Salli Vilkanen:
Tulin töihin Huilupisteelle vuonna 2018 opiskeltuani puhallinsoitinkorjausta Yhdysvalloissa. Huilupisteellä jatkoin korjaustaitojeni syventämistä keskittyen huilujen maailmaan. Opittavaa riittää loputtomasti ja se on ihanaa!

Huilunsoiton opintoni alkoivat Uudenmaan Suzuki-Instituutissa. Sieltä jatkoin Keravan musiikkiopiston kautta Lahden ammattikorkeakouluun, josta valmistuin huilunsoiton opettajaksi. Matkan varrella ehdin asua vuoden Saksassa opiskellen huilun- ja traversonsoittoa Trossingenin musiikkikorkeakoulussa. Siel sain kipinän jatkaa traverso-opintoja Sibelius-Akatemiassa, josta valmistuin maisteriksi vuonna 2020.

Parasta työssäni on saada soittimet soimaan vaivattomammin, resonoimaan paremmin ja toimimaan mekaanisesti sulavammin kuin lähtötilanteessa. Nähdään pajalla!

Georgii Petrov: Olen huilisti ja sertifioitu puupuhaltimien korjaaja. Minulla on yli seitsemän vuoden ajalta työkokemusta soitinkorjauksesta. Aloitin työskentelyn Huilupisteellä keväällä 2022 ja iloitsen siitä, että saan olla osana tätä huippuammattilaisten porukkaa. Intohimoni, tarkkuuteni ja korkea laatulupaukseni takaavat sen, että soittimet soivat huollon jälkeen entistä paremmin. Yli seitsemäntoista vuoden ajan huilunsoitolle omistautuneena taiteilijana arvostan huilujen kauneutta ja hienoutta, mistä on hyötyä työssäni.

Olitpa sitten kokenut muusikko tai vasta musiikkimatkasi alussa, voit luottaa asiantuntemukseeni. Huilupisteellä käsityö ja musiikki kohtaavat, tuo tänne soittimesi, niin varmistan sen täyden toimivuuden!

Riikka Suuronen: Liityin Huilupisteen tiimiin tammikuussa 2023. Palvelen asiakkaita kasvokkain ja eri kanavien kautta sekä vastaan hallinnollisista tukitehtävistä. Työssäni minua ilahduttaa se, että saan olla päivittäin tekemisissä huipputuotteiden ja maailman parhaiden asiakkaiden kanssa, tehdä merkityksellistä ja arvojeni mukaista työtä tällä hyvin erityisellä alalla!

Olen opiskellut huilunsoittoa mm. Helsingin Konservatoriossa, Metropolia Ammattikorkeakoulussa ja Rooman Santa Cecilia -konservatoriossa. Opintoihini on sisältänyt piccolon- ja traversonsoittoa sekä pedagogiikkaa. Olen myös opiskellut musiikkitiedettä Helsingin ja Barcelonan yliopistoissa. Sattuupa minulla olemaan matkailurestonomin tutkintokin Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta.

Monialaisuus ja uteliaisuus kuvaavat minua. Musiikki- ja kulttuurialan töiden lisäksi olen työskennellyt mm. oppaana kaukaisella saarella, konsulttina IT-alan yrityksessä ja toiminimiyrittäjänä. Huilupistettä ajatellen vahvuuteni on, että tunnen ammattihuilistien ja huilunsoiton opettajien arkea, mutta osaan toisaalta huomioida erilaisten harrastelijoiden tarpeet.

Kysy minulta mitä vaan huiluihin liittyvää, niin vastaan tai otan asiasta selvää!