YRITYS

Huilupiste on vuonna 2016 perustettu täyden palvelun huilukauppa ja -korjaamo. Liikkeessämme Laivastokadulla ja verkkokaupassamme on laaja valikoima huiluja, suukappaleita ja tarvikkeita. Tuomme maahan mm. Di Zhaon oppilashuiluja, Brannenin ja Muramatsun ammattihuiluja ja suukappaleita, Bulgheronin, Burkartin ja Hammigin piccoloita sekä Mancken suukappaleita. Oma ammattihuilutaustamme asettaa riman korkealle, Huilupiste myy ainoastaan hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia tuotteita.

Hetki huilaamossa kuulostaa hyvältä, on korjaamomme tunnuslause. Tinkimättömyys laadun suhteen yhdistettynä intohimoon huiluja ja käsitöitä kohtaan määrittää työtapaamme. Pyrimme huolloissa ja korjauksissa aina parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen huomioiden sekä asiakkaan että huilun erityispiirteet ja -tarpeet. Jokainen huilu on meille yhtä arvokas, kuin se on omistajalleen. Kerromme myös rehellisesti, jos jossakin tapauksessa on järkevämpää päästää soitin ansaituille eläkepäiville korjauksen sijasta. Salli ja Johannes ovat molemmat koulutukseltaan ammattihuilisteja, joten puhumme soittajien kanssa samaa kieltä. Huilunkorjausoppia olemma hakeneet johtavilta huiluvalmistajilta mm. Japanista ja Yhdysvalloista. Korjaamomme on Muramatsun, Brannenin ja Straubingerin sertifioima. Käytämme aina laadukkaimpia varaosia, materiaaleja ja työkaluja.


Johannes Päkkilä:
Huilupisteen tarinaa alettiin pohjustamaan vuonna 1995, kun kolmannella luokalla kiinnostuin huilunsoitosta ja aloin käymään soittotunneilla. Parin vuoden soittamisen jälkeen pääsin Oulun konservatorioon, mistä tie johti vuonna 2005 Metropolia Ammattikorkeakouluun ja musiikkipedagogin opintoihin. Opiskelin Metropoliassa sekä huilun, piccolon että traverson soittoa. Ammattiopinnoissa vierähtikin yli kymmenen vuotta. Huilunsoiton A-kurssin tein erinomaisin arvosanoin Hanna Juutilaisen johdolla vuonna 2013, minkä jälkeen jatkoin vanhan musiikin opintoja Pauliina Fredin johdolla. Opintojen ohessa suoritin varusmiespalveluksen Kaartin soittokunnassa, minne jäin myös töihin huilun- ja piccolonsoittajaksi noin viideksi vuodeksi. Opetuskokemusta ja orkesterikokemusta kertyi erilaisten sijaisuuksien muodossa.

Syksyllä 2015 pääsin Muramatsun huilutehtaalla opiskelemaan huilunkorjausta ja -rakentamista kolmeksi kuukaudeksi. Palasin Japaniin vielä toiseksi kolmeksi kuukaudeksi loppuvuonna 2016. Olen aina tykännyt pikkutarkasta työskentelystä ja käsitöistä. Niinpä siirtyminen soittajasta korjausopintoihin tuntui luontevalta. Helmikuussa 2016 perustin Huilupisteen. Ensimmäinen paja oli entisessä autotallissa kotini yhteydessä Espoossa. Haaveeni oli, että Huilupiste olisi vielä jonakin päivänä täyden palvelun huilukauppa, sillä pelkällä huollolla tai korjauksella ei voi aina palvella huilistien tarpeita loppuun asti: joskus huollon lisäksi esimerkiksi uusi suukappale tai ergonomiaa helpottava apuväline voi olla tarpeen. Taas toisaalta, huiluja ei voi myydä ilman saman katon alla käytettävissä olevaa huilunkorjaajaa: myynnissä olevat huilut hinnasta riippumatta tarvitsevat säännollistä trimmaamista ja jokaisen kokeilijan jälkeen soittimet on myös tarkistettava, puhdistettava ja desinfioitava seuraavaa kokeilijaa varten.

Japanin reissuilla kävin lyhyesti opissa myös Kotato & Fukushiman, Sankyon ja Miyazawan tehtailla. Vuonna 2017 vietin loppukevään ja alkukesän Yhdysvalloissa Brannenin tehtaalla ja Jonathon Landellin kursseilla. Vierailin lyhyesti myös Haynesin, Powellin, Nagaharan ja Keefen tehtailla tai pajoilla. Kesällä 2017 Huilupiste muutti Lauttasaareen ja vähittelen mukaan tuli myös soittimien ja tarvikkeiden myyntiä. Alkuvuodesta 2019 muutimme Helsingin Kamppiin, Lapinlahdenkadulle muutamaksi vuodeksi. Alkuvuonna 2022 alkanut julkisivuremontin takia muutimme nykyisiin tiloihimme Katajanokalle.

Huilunkorjaus, -rakennus ja -restauraatiopintojani on tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Wihurin säätiö ja Tokion Japani-Suomi Yhdistys.


Salli Vilkanen:
Olen huilisti-huilunkorjaaja. Aloitin harjoittelijana Huilupisteellä toukokuussa 2018 ja täysipäiväisenä olen ollut elokuun 2020 alusta lähtien. Teen Huilupisteellä pääasiassa oppilashuilujen sekä historiallisten ja vanhojen huilujen huoltoja ja korjauksia.

Opiskelin puhallinsoitinkorjaamista Yhdysvalloissa 2017-2018. Valmistuin musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian vanhan musiikin osastolta traverso pääinstrumenttinani joukukuussa 2020.

Parasta työssäni on saada soittimet soimaan vaivattomammin, resonoimaan paremmin ja toimimaan mekaanisesti sulavammin kuin lähtötilanteessa. Nähdään pajalla!


Emmi Keski-Nikkola: 
Aloitin Huilupisteellä tammikuussa 2022 toimistoassistenttina. Hoidan mm. laskutusta, myyntiä sekä hallinnoin sähköpostia ja verkkokauppaa. Parasta työssäni on tavata asiakkaita ja olla mukana mahdollistamassa soittamisen iloa. 

Olen huilunsoiton harrastaja. Olen soittanut huilua nyt noin 8 vuotta ja suorittanut kaikki perustason tutkinnot kotiseudullani Etelä-Pohjanmaalla. Pääsoittimeni on lyömäsoittimet, joita olen soittanut noin 12 vuotta. 

Opiskelen Helsingin yliopiston taiteiden tutkimuksen kandiohjelmassa. Opintosuuntanani on musiikkitiede. Musiikkitieteen opinnoissa musiikkia tutkitaan tekemisenä, kulttuurina, esityksinä, rakenteina ja yhteiskunnan osana.