HUOLTO

 

Hetki huilaamossa kuulostaa hyvältä, on korjaamomme tunnuslause. Tinkimättömyys laadun suhteen yhdistettynä intohimoon huiluja ja käsitöitä kohtaan määrittää työtapaamme. Pyrimme huolloissa ja korjauksissa aina parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen huomioiden sekä asiakkaan että huilun erityispiirteet ja -tarpeet. Jokainen huilu on meille yhtä arvokas, kuin se on omistajalleen. Kerromme myös rehellisesti, jos jossakin tapauksessa on järkevämpää päästää soitin ansaituille eläkepäiville korjauksen sijasta. Salli ja Johannes ovat molemmat valmistuneet huilunsoiton ammattiopinnoista, joten puhumme soittajien kanssa samaa kieltä. Huilunkorjausoppia on haettu johtavilta huiluvalmistajilta mm. Japanista ja Yhdysvalloista. Korjaamomme on Muramatsun, Brannenin ja Straubingerin sertifioima. Käytämme aina laadukkaimpia varaosia, materiaaleja ja työkaluja.

Pääset tutustumaan yksityiskohtaisemmin eri huoltoihin menusta tai linkistä klikkaamalla huollon nimeä tällä sivulla.

OPPILASHUILUJEN HUOLTO

Säännöllisesti ja hyvin huollettu soitin on perusedellytys soittotaidon kehittymiselle. Vuotavalla tai huonosti säädetyllä huilulla harjoitellessa harrastuksen mielekkyys kärsii. Hyvin huollettu huilu säilyttää myös arvonsa paremmin. Jos huilu jostakin syystä vaurioituu, suuretkin vahingot voidaan korjata, ja yleensä kotivakuutus korvaa korjauskustannukset.

Vuosihuolto, tarkastus ja säätö on ajankohtaista, kun huilu on noin vuoden vanha tai se on käynyt Huilupisteellä perushuollossa noin kahden vuoden sisällä. Vuosihuolto on tuntiveloitteinen huolto ja hinta on alkaen 60 € + tarvikkeet.

Perushuollon huoltoväli riippuu paljon soittomääristä ja soittajasta, mutta tyypillisesti suosittelemme perushuoltoa 1-5 vuoden välein. Ensimmäisen perushuollon yhteydessä osaamme suositelle juuri teille sopivaa huoltoväliä. Oppilashuilun perushuollon hinta on alkaen 170 € + tarvikkeet ja lisätyöt.

Tyynytys eli ikään kuin oppilashuilun täyshuolto on ajankohtaista jos oppilashuilun tyynyt ovat käyttöikänsä päässä (soittomääristä ja tyynyistä riippuen yleensä 4–10 vuotta). Tyynytyksen hinta on alkaen 410 € + tarvikkeet.

KÄSINTEHTYJEN HUILUJEN HUOLTO

Käsintehdyt huilut pikkoloista bassohuiluihin vaativat arvoistaan huoltoa. Soittimen täyden potentiaalin voi hyödyntää vain huollattamalla huilun ammattilaisella, joka osaa korjata ja säätää soittimen ammattihuilistien vaatimusten mukaisesti. Säännöllisesti ja hyvin huollettu käsintehty huilu säilyttää arvonsa erinomaisesti. Käytettyä käsintehtyä huilua ostettaessa on soitin syytä tarkastuttaa huilunkorjaajalla. Vauriotapauksissa ammattilainen osaa antaa arvion vakuutusyhtiöllesi ja korjata vahingot.

Trimmaus eli tarkastus ja säätö on tarpeellista ennen tärkeää esiintymistä tai koesoittoa sekä perushuoltojen välissä. Säätöä suositellaan soittomääristä ja soittimesta riippuen 1–3 kertaa vuodessa. Säätöä varten varataan yksi työpäivä.

Perushuollossa (ns. C.O.A. eli clean, oil and adjust) soitin puretaan osiin, perinteisessä koneistossa myös lukkoneulat (pins) avataan. Perushuoltoa varten varataan 2–3 työpäivää ja se on syytä tehdä vähintään joka toinen vuosi.

Täyshuolto on suoritettava mikäli tyynyt ovat käyttöikänsä päässä (tyynyistä ja soittomääristä riippuen 4–10 vuotta) Täyshuoltoon kuuluu myös jälkitarkastus ja -säätö 6 kuukauden sisällä täyshuollon valmistumisesta. Täyshuoltoa varten soittimen pitää olla pajalla noin 7 työpäivää.

HUOLTOHINNASTO

VARAA HUOLTO