KÄSINTEHTYJEN HUILUJEN HUOLTOKäsintehdyt huilut pikkoloista bassohuiluihin vaativat arvoistaan huoltoa. Soittimen täyden potentiaalin voi hyödyntää vain huollattamalla huilun ammattilaisella, joka osaa korjata ja säätää soittimen ammattihuilistien vaatimusten mukaisesti. Säännöllisesti ja hyvin huollettu käsintehty huilu säilyttää arvonsa erinomaisesti. Käytettyä käsintehtyä huilua ostettaessa on soitin syytä tarkastuttaa huilunkorjaajalla. Vauriotapauksissa ammattilainen osaa antaa arvion vakuutusyhtiöllesi ja korjata vahingot.


Trimmaus eli tarkastus ja säätö
Ennen tärkeää esiintymistä tai koesoittoa sekä perushuoltojen välissä on soitin säädettävä. Tyynyjen ja koneiston säätämisellä soitin saadaan pitäväksi, instrumentti resonoi vaivattomasti, soittotuntuma säilyy optimaalisena ja tyynyjen käyttöikä pitenee. Säädössä soitin tarkastetaan ja tarvittaessa osia vaihdetaan uusiin. Säätöä suositellaan soittomääristä ja soittimesta riippuen 1–3 kertaa vuodessa. Säätöä varten varataan yksi työpäivä.

Perushuolto
Perushuollossa (ns. C.O.A. eli clean, oil and adjust) soitin puretaan osiin, perinteisessä koneistossa myös lukkoneulat (pins) avataan. Osat tarkastetaan, tarvittaessa korjataan tai vaihdetaan uusiin ja puhdistetaan. Metalliosat kiillotetaan kevyesti käsin, tyynyt ja koneisto säädetään huolellisesti ja koneisto öljytään. Lopuksi soitin koesoitetaan ja hienosäädetään. Perushuoltoa varten varataan 2–3 työpäivää ja se on syytä tehdä vähintään joka toinen vuosi.

Täyshuolto
Mikäli tyynyt ovat käyttöikänsä päässä (tyynyistä ja soittomääristä riippuen 4–10 vuotta) suositellaan soittimelle täyshuoltoa. Perushuollon toimenpiteiden lisäksi täyshuollossa kaikki kuluvat osat (tyynyt, huovat, vaimentimet ja korkit) uusitaan, ääniaukot tasoitetaan tarvittaessa, koneisto korjataan ja soitin pyritään kaikilta osin saamaan uutta vastaavaan kuntoon. Täyshuollossa voidaan käyttää valmistajan suosittelemia alkuperäisvaraosia tai muokata soitinta soittajan toiveiden mukaan. Täyshuoltoon kuuluu myös jälkitarkastus ja -säätö 6 kuukauden sisällä täyshuollon valmistumisesta. Täyshuoltoa varten soittimen pitää olla pajalla noin 7 työpäivää.